At holde kaffearomaen intakt er afgørende for at glæde ganen med en fremragende italiensk espresso, uanset hvilke kaffemaskine eller kaffemølle, der bruges til tilberedning af drikken. Men hvordan opbevarer man kaffen bedst? I denne artikel deler Caffè Italia nogle værdifulde forslag til den korrekte opbevaring af ristet kaffe inde i hjemmekøkkenet.

italiensk espresso kaffe

Posen: Den bedste metode

At efterlade kaffebønnerne eller kaffepulveret inde i den pose, hvor den er blevet leveret, er den bedste metode til at opbevare den og få en perfekt Italiensk espresso. Den oprindelige emballage tillader nemlig transpiration af de gasser, der dannes inde i posen, på grund af gæringen. For det andet forhindrer posen, at lyset trænger igennem, og undgår, at den ældes.

italiensk espresso

Hvis du foretrækker at hælde kaffen

Hvis du har brug for at dekantere kaffen, er den bedste løsning at hælde den over i en speciel beholder, der har de nødvendige egenskaber, der gør det muligt at opbevare kaffen på den rigtige måde (væk fra lys og varmekilder).

Fryse kaffen: Er det rigtigt eller forkert?

Generelt set, er det bedst at undgå temperatursvingninger og ikke komme kaffen tilbage i fryseren for at tilberede en korrekt tilberedt italiensk espresso kaffe. Men hvis du har brug for at bevare en kaffepakke i længere tid, er det muligt at fryse den ned og efterlade kaffen i dens oprindelige pose.

perfekt Italiensk espresso

Det bedste sted for at opbevare den

Normalt placeres kaffen tilbage i spisekammeret eller inde i et køkkenskab, men det bedste sted for at tillade, at kaffebønnerne eller kaffepulveret bevarer sig bedst, og ikke at miste kaffearomaen, er køleskabet.

Hvor hurtigt skal kaffen indtages?

Ideelt set, er det at foretrække at forbruge en pakke kaffe inden for to eller tre uger efter købsdatoen, da egenskaberne ved ristet kaffe begynder at forringes cirka to uger fra fremstillingsdatoen.